Skaten & Skeeleren

INLINE SKATES EN SKEELERS

Wij verkopen goede kwaliteit inline skates en skeelers voor de gevorderde skater en beginnende skater, die direct goed materiaal wil aanschaffen.

Het verschil tussen inline skates en skeelers

Inline skates hebben 4 kleinere wielen (64, 72, 76mm) en een hoge schoen.

Voordeel van inline skates: comfortabelere pasvorm door de hoge schoen. Eenvoudiger draaien door de kleinere wielen.

Skeelers hebben 3 of 4 grotere wielen (100, 110, 125mm) en een lage schoen.

Voordeel van skeelers: grotere wielen, dus je kan hogere snelheden behalen.

ABEC 9 lagers (hoogste kwalificatie lagers)

ABEC betekent “Annular Bearing Engineer Council”. De ABEC-rating geeft aan hoe groot de maximale toegestane afwijking in het binnenwerk van de lager mag zijn. Zo geeft een ABEC 1 lager meer speelruimte voor fabrikanten dan een ABEC 3 of ABEC 5 lager. Met binnenwerk wordt het gleufje waar de kogeltjes in komen te rollen bedoeld. Ook voor de kogels geldt de ABEC-rating, dus ABEC 1 kogels zullen iets minder rond zijn dan ABEC 7 kogels. De ABEC 9 kogels zijn van de hoogste kwalificatie en daardoor rollen de skates beter en soepeler.

Wielhardheid

De hardheid van deze skates is 82A. Een goede, fijne combinatie tussen comfort, levensduur en snelheid. Perfect geschikt voor de inline skater, die met plezier tochten wil maken.

De hardheid van inline skates en skeelerwielen varieert van 74A tot 90A. 74A zijn de zachtste wielen. Deze hebben een hoger comfort van rijden, omdat de demping hoger is. Ze slijten wel sneller doordat ze van zachter materiaal zijn. Ook kost het meer moeite om sneller te skaten en skeeleren. 90A zijn de hardste wielen, maar bieden tijdens het skaten en skeeleren veel minder comfort, doordat je de trillingen van het wegdek goed voelt.

Kies voor 82A of harder als je langere afstanden wilt skeeleren op een goede ondergrond. Kies voor zachtere wielen wanneer je meer demping wilt of als je vaak op een slechte ondergrond skeelert.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »